3 redenen waarom Power BI-implementaties mislukken

Vermijd teleurstelling met deze tips

3 redenen waarom Power BI-implementaties mislukken

Het is voor veel organisaties de hoogste tijd om te stoppen met het analyseren van stapels papier en losse Excel-bestanden. We willen nú weten of het goed gaat met sales en waar de volgende businesskans ligt. Dankzij de introductie van Power BI gaan nu ook de kleinste bedrijven ermee aan de slag. Het koppelt gemakkelijk allerlei databronnen en op die manier tover je onder andere die PDF’s, Excels en CRM-data om in inzichten en presentaties. Helaas gaat de implementatie in 70 procent van alle gevallen mis. Dat wil je natuurlijk voorkomen, en dat lukt met deze whitepaper!

Heb je een plan?

Zoals bij elk nieuw gereedschap, moet je wel even weten hoe je ermee omgaat. Zonder voorkennis en een goede inrichting is het moeilijk om resultaat met Power BI te boeken. Eigenlijk wordt het vaak aangeschaft alsof het een consumenten app is waar je direct mee aan de slag kunt. Je zult je tenminste moeten verdiepen wát je precies wilt onderzoeken. En dat brengt ons direct op de eerste valkuil: beginnen zonder plan. Je bouwt toch ook geen huis zonder idee, plan en tekening?!

Leer digitaal transformeren met Power BI

Zo zijn er nog 2 andere grote valkuilen waardoor een enthousiaste aanschaf van Power BI bij de meeste organisaties omslaat in teleurstelling. Gelukkig laat de whitepaper je niet alleen zien waar het mis gaat, het geeft je ook handvatten waarmee je het wél goed aanpakt. Een belangrijke voorwaarde is dat je collega’s een dataproject van begin tot het eind weten te plannen en uit te voeren. Je moet het natuurlijk wel in de vingers krijgen.

Jouw routeplanner naar succes

Hoe lukt een Amsterdamse zorgorganisatie datagedreven te werken én dat AVG-proof te doen, dat lees je in de korte case study waarmee de whitepaper afsluit. Je wil natuurlijk weten hoe je datagedreven werkt en de governance goed regelt. Stap niet in de valkuilen zoals zovelen deden. Download hier jouw routeplanner naar succes met Power BI!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

MostWare

Bij MostWare geloven we dat iedere organisatie toegang moet hebben tot de mooiste IT-oplossingen.

Profiel MostWare ›
 
 

Downloaden: 3 redenen waarom Power BI-implementaties mislukken

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.