5 aandachtspunten bij de migratie naar een nieuw e-commerce platform

De kunst van het migreren

5 aandachtspunten bij de migratie naar een nieuw e-commerce platform

Voldoet jouw huidige e-commerce platform nog aan jouw behoeften? Of stapt jouw organisatie binnenkort over naar een nieuw e-commerce platform, ook wel replatforming genoemd? Misschien kan het oude systeem het aantal bestellingen niet meer aan, is de technologie van het oude systeem verouderd of zijn het te hoge kosten die jou over de streep trekken?  Wat de reden ook mag zijn, wat extra hulp bij replatforming is altijd welkom. In deze whitepaper lees je vijf punten waar je op moet letten. We leggen er alvast twee voor je uit.

1. Zet de klant centraal

Je kan nog zoveel goede ideeën hebben, maar jouw klanten denken daar misschien heel anders over. Ga daarom met jouw klanten in gesprek om hun behoeften in kaart te brengen. Dit kan voor inzichten zorgen waar je zelf niet aan dacht. Ook is het belangrijk data van jouw klanten te verzamelen. Dit kan bijvoorbeeld via Google Analytics of op basis van zoek- en koopgedrag. Deze gegevens bundel je samen in persona’s die de verschillende klantprofielen laten zien.

2. Laat de klant wennen aan het nieuwe e-commerce platform

Het kan voor klanten best een schok zijn als ze opeens een andere website zien. Hierdoor kan vlak na de replatforming minder verkocht worden dan normaal. Klanten moeten wennen aan de verandering en vinden het bijvoorbeeld lastig om snel hun vertrouwde producten te vinden. Na de replatforming doorlopen klanten onderstaande 4 fasen:

  1. Ontkenning
  2. Weerstand
  3. Exploratie
  4. Aanvaarding

Het is belangrijk dat klanten uiteindelijk in de vierde fase belanden en niet overstappen naar een concurrent. Om dit te bereiken is het van belang ze hierbij te begeleiden. Dit kan bijvoorbeeld door het geven van instructies over hoe de nieuwe site werkt.

Dit smaakt naar meer!

Wil je weten wat de andere aandachtspunten zijn bij het overstappen naar een nieuw e-commerce platform? Download dan nu deze whitepaper en bereid jouw replatforming goed voor!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ecManager

Onze ervaring is dat duurzame vooruitgang, retailtransformatie en concurrentiekracht voor een groot deel door techniek wordt gedreven. Met onze state-of-the art digital commerce cloud technologie stellen wij personen en organisaties in staat om dat te kunnen realiseren.

Profiel ecManager ›
 
 

Downloaden: 5 aandachtspunten bij de migratie naar een nieuw e-commerce platform

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.