Back-upbeheer saai? Nu niet meer!

Goed back-upbeheer is noodzakelijk voor jouw onderneming

Goed back-upbeheer is noodzakelijk voor jouw onderneming

Back-upbeheer wordt in veel organisaties al jarenlang gezien als een vervelende klus. Voor de IT-afdeling is het vooral een tijdrovende klus waar vaak geen tijd voor is. De complexiteit van onze IT-infrastructuur zorgt ervoor dat het schedulen van back-ups een hels karwei is en het terugzetten van een back-up duurt voor de organisatie gewoonweg te lang. Toch is back-upbeheer cruciaal voor jouw onderneming, want wat als het wel een keertje fout gaat?

Continuïteit is noodzakelijk voor het voortbestaan van de organisatie

Stel, er breekt brand uit in jouw bedrijf. Alle elektronica is onherroepelijk verloren. Heb je geen plan van aanpak? Dan wordt het wel heel erg moeilijk om jouw bedrijf weer snel online te krijgen. Hoeveel data is verloren gegaan? Wat zijn de gevolgen voor de onderneming als belangrijke data verloren gaat? Back-upbeheer en disaster recovery maken dus een belangrijk onderdeel uit van jouw continuïteitsplan.

IT-revolutie maakt het ingewikkelder

Het was ooit zo simpel. 20 jaar geleden hadden we een server met een applicaties. Die stelden we veilige met een back-up naar tape. Daarna volgden de ontwikkelingen in de IT elkaar in een snel tempo op en werd het een stuk ingewikkelder. Denk hierbij maar aan:

  • Virtualisatie: een veelvoud aan virtuele machines moeten geback-upt worden
  • Meer data: We verzamelen steeds meer data. Hoe meer data we hebben, hoe langer het duurt om deze te back-uppen.
  • Veeleisend: webshops moeten 24/7 bereikbaar zijn. Het digitale loket van de gemeente is altijd open. Daarom moet ook onze IT altijd beschikbaar zijn. Dit maakt het inplannen van back-ups lastig, want de gebruiker mag niets merken van dit proces en het mag zeker geen invloed hebben op de beschikbaarheid van onze diensten.

Dit webinar laat je kennismaken met een nieuw model van back-up

Benieuwd hoe bedrijven ervoor kunnen zorgen dat hun back-upbeheer eenvoudig, snel en schaalbaar wordt? Bart Donders, infrastructuur consultant bij ICT-Partners, laat je zien hoe je back-upbeheer transformeert van een vervelende en lastige klus in een veilig en snel proces.

Bekijk nu

Bekijk deze webcast nu door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

NEXXT

Kiezen tussen een grote IT-partij met veel expertise of een regionale, persoonlijke organisatie die dezelfde taal spreekt? Niet nodig. Wij zijn NEXXT en wij zijn gedreven om jou het beste van beide werelden te geven.

Profiel NEXXT ›
 
 

Bekijk de webcast: Back-upbeheer saai? Nu niet meer!

 

Met deze aanvraag gaat u akkoord met de Privacy Statement van .

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.