Maxime Verhagen: “In de bouw valt nog veel te winnen”

26 April 2018, 11.15afbeelding Maxime Verhagen: “In de bouw valt nog veel te winnen”

De bouw moet innoveren om maatschappelijk vraagstukken op te lossen. De sector staat alleen niet bekend om innovatie en samenwerking. Volgens Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, worden er wel veel initiatieven ontplooid, maar hij vraagt zich af of dat de juiste zijn. Hoe haalt de bouw zijn achterstand op andere sectoren in?

Lees verder

Bouwbedrijven worden servicebedrijven

17 April 2018, 09.00afbeelding Bouwbedrijven worden servicebedrijven

Klantgericht bouwen is helemaal niet zo vanzelfsprekend als het klinkt. Langzaamaan wordt in de bouw niet de techniek, maar de mens centraal gezet. Het klinkt paradoxaal, maar technologie kan daarbij helpen. Er liggen grote kansen voor bouwbedrijven, maar dan moeten ze zich veranderen. Dat levert bouwbedrijven winst op en schept betere leef- en werkomstandigheden voor de eindgebruikers.

Lees verder

Digitale transformatie zet de bouw op zijn kop

11 April 2018, 16.00afbeelding Digitale transformatie zet de bouw op zijn kop

De kwaliteit van producten wordt in toenemende mate bepaald door hoe hecht en efficiënt ketenpartners samenwerken aan een eindproduct. Digitale technologie stroomlijnt dit proces, maar verandert bedrijven en businessmodellen ingrijpend. Producten transformeren in diensten en bouwbedrijven worden software- en dataleveranciers. Toekomstmuziek? Nee hoor, enkele bouwbedrijven zijn al ingrijpend aan het veranderen. Hoe? Dat leest u in deze blog.

Lees verder

4 toepassingen van IoT in de bouwwereld

5 April 2018, 15.00afbeelding 4 toepassingen van IoT in de bouwwereld

Consumenten en ketenpartners stellen steeds hogere eisen aan de infrastructuur. Wegen, het spoor en het riool moeten het gewoon altijd doen. Dankzij de inzet van sensoren en het Internet of Things (IoT) kunnen bouwbedrijven hieraan voldoen. Lees in deze blog hoe sensoren en slimme analyses voorspellend onderhoud mogelijk maken en daardoor een betere service garanderen.

Lees verder