Datavisualisatie: het wat, waarom en hoe?

Waarom hebben we datavisualisatie nodig?

Waarom hebben we datavisualisatie nodig?

Een aantal jaar geleden waren we nog lang niet allemaal bekend met termen als big data of Internet of Things. Nu verandert alles zo snel dat we moeite hebben om onze kennis up-to-date te houden. In het tijdperk van big data hebben we niet méér informatie nodig, maar vooral relevante en bruikbare informatie, die van betere kwaliteit en op het juiste moment. Datavisualisatie biedt hierin uitkomst.

Wat is datavisualisatie?

Met datavisualisatie wordt het mogelijk gemaakt om op een snelle manier inzichten te krijgen door het visueel maken van data ongeacht welk formaat, type of bron. Het wordt ook duidelijk voor degene die niet direct diep in de materie zitten wat de data betekent. Zo kan big data gepresenteerd worden binnen de organisatie waarbij alle medewerkers direct weten waar het over gaat, om er vervolgens mee aan de slag te gaan.

Waarom data visualisatie?

Het menselijk brein is niet in staat om grote hoeveelheden data tegelijkertijd te verwerken. Dit betekent dat managers keuzes maken zonder dat ze alle informatie hebben begrepen. Doormiddel van datavisualisatie wordt het gemakkelijker om data sneller te verwerken, absorberen en interpreteren. De hoeveelheid data blijft maar groeien terwijl tijd en recources blijven krimpen. Het gebruik van datavisualisatie zorgt ervoor dat u deze uitdagingen kunt overwinnen.

Hoe datavisualisatie te gebruiken?

Deze whitepaper gaat dieper in op alle voordelen van datavisualisatie. Daarnaast worden het wat en waarom op een interessante manier nog verder uiteengezet. Download de whitepaper en laat u informeren hoe u het beste om kunt gaan met datavisualisatie en neem die voorsprong op de concurrentie!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 

Download artikel

Datavisualisatie: het wat, waarom en hoe?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.