Hoe speel je als toeristisch merk in op social media?

#lekkerindeachtbaan #gajemeebootjevaren

Hoe speel je als toeristisch merk in op social media?

Vakantie, dagtrips en attractieparken zijn al decennia een populaire invulling van onze vrije tijd. In de afgelopen jaren is daar nog een populaire vrijetijdsbesteding bijgekomen: social media. De gemiddelde consument spendeert dagelijks uren aan zijn sociale kanalen. Van Facebook en Twitter tot Snapchat en Instagram. #drukdrukdruk

Beleving en social media gaan hand-in-hand

De populariteit van social media heeft ook impact op merken in toerisme en recreatie. Bij het zoeken naar de perfecte daguitstap vertrouwen consumenten tegenwoordig bijna blind op de recensies die ze online lezen of foto’s die ze op Instagram zien. Bij vragen verkiezen ze webcare boven een e-mail of telefoongesprek. Tijdens en na het bezoek worden ervaringen volop gedeeld via Snapchat en Instagram.

Houd als merk de regie

Op al deze contactmomenten kan je als toeristisch merk inspelen. Zo houd je ook hier regie over de beleving van je bezoeker. Bijvoorbeeld door proactief in te spelen op klachten, of een positieve ervaring verder te versterken met een leuk bericht via Twitter.

Ontdek hoe je bezoekers in iedere fase helpt via social media

In deze whitepaper delen we een toeristisch bezoek op in zes fases. Van dromen en ontdekken tot het daadwerkelijke bezoek en het nagenieten. In iedere fase spelen social media een andere rol, waar jij als marketingmanager handig op inspeelt. Hoe? Ontdek het nu en download hier de whitepaper.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

RIFF Online Marketing

RIFF is hét online marketingbureau dat klaarstaat om je te helpen.

Profiel RIFF Online Marketing ›
 
 

Downloaden: Hoe speel je als toeristisch merk in op social media?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.