Microsoft Teams handleiding: hoe zet ik een nieuw projectteam op?

Laat collega’s beter samenwerken in Microsoft Teams

Microsoft Teams handleiding: hoe zet ik een nieuw projectteam op?

Niet iedereen is zich ervan bewust, maar als je met Office 365 werkt is de kans heel groot dat je ook Microsoft Teams hebt! Dit onderdeel van Office 365 is een op chat gebaseerd platform dat organisaties helpt om mensen en groepen beter te laten samenwerken. Omdat het een onderdeel is van Office 365 is het supereenvoudig om Excelsheets en Word-documenten te delen in Teams. En vanuit de app werk je gemakkelijk samen in één document. Deze Microsoft Teams handleiding begeleidt je van A tot Z bij het opzetten van een nieuw projectteam, maar uiteraard volg je dezelfde stappen voor andere samenwerkingsverbanden.

Microsoft Teams is meer dan alleen delen

Misschien denk je: Wat is nu de toevoegde waarde van een chat-platform waar ik documenten kan delen, dat kan ik toch ook via de mail? Teams is zoveel meer dan alleen delen van documenten, het brengt alle tools en informatie voor een groep medewerkers samen. Stel dat je samen met collega’s het jaarlijkse bedrijfsuitje regelt. Binnen jouw Team kan je chatten met elkaar, documenten centraal bewerken en taken aan verschillende teamleden toewijzen via de Planner. Had je al een Trello-bord gemaakt? Geen probleem, ook deze integreer je in jouw Team. Je krijgt dus één centrale plek waar je alles terugvindt over jouw project, van gesprek tot document. Je hoeft niet langer te schipperen tussen 10 apps en 5 bookmarks in je browser.

Wat doe je in 30 minuten?

Deze handleiding combineert tekst met duidelijke foto’s zodat je snel zelf een nieuw Team opzet. Volgende onderdelen vind je hier terug:

  • Waarom kies ik voor een nieuw Team of voor een nieuw kanaal binnen een bestaand Team?
  • Hoe behoud ik mijn eigen indeling en focus op wat ik belangrijk vind
  • Hoe voeg ik tabbladen toen aan mijn Team?
  • Hoe voeg ik connectoren toe aan mijn Team?
  • Zijn er best practices die het gebruiksgemak verhogen?

Download deze Microsoft Teams handleiding in pdf, reserveer 30 minuten van je tijd en ervaar het zelf. Je zal zien hoe eenvoudig je een Team opzet en wat de voordelen zijn voor jouw organisatie. Op naar beter en vooral leuker samenwerken.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Rapid Circle

Bij Rapid Circle geloven we dat in de toekomst organisaties niet meer om de Cloud heen kunnen. Werknemers nemen namelijk hun verwachtingen en ervaringen die ze als consument opdoen met innovatieve nieuwe technologie mee de organisatie in. Cloud oplossingen helpen organisaties kosten te besparen, productiever te worden en interne communicatie en samenwerking te innoveren.

Profiel Rapid Circle ›
 
 

Downloaden: Hoe zet ik een nieuw projectteam op?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.