Lean management helpt te besparen op energiekosten voor productie

Praktijkcase Tieltjes Precision Parts B.V.

Praktijkcase Tieltjes Precision Parts B.V.

Dat door een productieproces te optimaliseren veel energiekosten bespaard kunnen worden, bewijst Tieltjes Precision Parts B.V.. Deze organisatie is continu bezig met verbeteren volgens Lean en wist op die manier het ISO 14001 certificaat voor milieubewuste organisaties in de wacht te slepen.

Lean management maakt bedrijfsprocessen inzichtelijk

Tieltjes Precision Parts is leverancier van draai- en freeswerk voor hoogwaardig complexe en precisie componenten voor uiteenlopende industrieën. De organisatie bracht met hulp van BPM software haar bedrijfsprocessen in kaart. Hiermee werden alle werkzaamheden en alle verantwoordelijkheden voor iedereen inzichtelijk.

Milieubewuste organisatie

Juist doordat organisatieprocessen en -stromen voor iedereen helder zijn, wordt het gemakkelijk omdeze te verbeteren. De organisatie slaagde in haar processen bij te sturen naar de eisen waaraan organisaties moeten voldoen voor het ISO 14001 certificaat voor milieubewuste organisaties. Het gebruik van grondstoffen, het energieverbruik en de manier van afvalinzameling gingen aan de hand daarvan flink op de schop.

Energiekosten besparen

Niet alleen het ISO certificaat was een mooie beloning, Tieltjes realiseerde ook een enorme besparing in energiekosten. Maar het bedrijf laat het daar niet bij zitten. De organisatie blijft haar processen continu verbeteren volgens Lean om verder te optimaliseren en nog efficiënter te kunnen werken. Lees in deze praktijkcase hoe Tieltjes Precision Parts B.V. dat realiseert met behulp van BPM software. Download de praktijkcase hier.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Sensus process management

Sensus process management uit Maarssen is gespecialiseerd in het beschrijven en verbeteren van bedrijfsprocessen. Met onze BPM online suite zorgen we ervoor dat procesmanagement een fundamentele plaats krijgt in uw organisatie.

Profiel Sensus process management ›
 
 

Download artikel

Lean management helpt te besparen op energiekosten voor productie

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Sensus-methode

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.