Optimaal klantcontact door slim gebruik van jouw ICT omgeving

Adoptie ICT doorslaggevend voor goed klantcontact

Gepubliceerd: 02-08-2021 | Whitepaper | Optimaal klantcontact door slim gebruik van jouw ICT omgeving

Goed klantcontact is cruciaal voor iedere organisatie, met goede bereikbaarheid via verschillende kanalen (multichannel) en één optimale klantbeleving. Nieuwe technische oplossingen – zoals cloudtelefonie, WhatsApp of chats – kunnen organisaties hierbij geweldig helpen. Om deze oplossingen te benutten, moeten ze wel goed in de werkprocessen worden ingepast. Daarbij wordt de ICT-adoptie door jouw gebruikers steeds belangrijker. Daar staan veel organisaties nog onvoldoende bij stil, waardoor zij minder succesvol zijn in het onderhouden van relaties met hun klanten.

Waarom adoptie steeds belangrijker wordt

De wereld verandert en de techniek maakt steeds meer mogelijk. Moderne organisaties en hun Klant Contact Centers (KCC) werken daarom tegenwoordig met steeds meer verschillende communicatiemiddelen. Want hun klanten benutten op verschillende momenten verschillende middelen. De ene keer is dat een website of de telefoon, maar op andere momenten gebruiken zij liever WhatsApp, sociale media of bijvoorbeeld (geautomatiseerde) chats.

Op zich is dat een mooie ontwikkeling. Dit vraagt alleen wel steeds meer van jouw medewerkers. Zij werken met steeds meer verschillende apps die onderling samenwerken. Succesvol gebruik van nieuwe ICT-oplossingen valt of staat met het draagvlak en gebruik binnen jouw organisatie. Hiervoor bestaan natuurlijk al trainingen, interne hulpmiddelen, begeleiding op de werkplek en andere ‘nazorg’.

Hoe zorg je voor goede adoptie en optimaal gebruik door jouw medewerkers?

Voor veel organisaties is dit momenteel een actuele vraag. Deze whitepaper helpt je snel op weg met concrete en praktische lessen voor jouw organisatie. Ook laten we zien hoe organisaties en hun gebruikers zijn geholpen bij deze uitdaging:

  • Waarom een goed adoptieprogramma van belang is
  • De voorwaarden voor een goed adoptieprogramma
  • Hoe Zetacom jou kan helpen bij de gebruikersadoptie

Meer weten? Download de whitepaper ‘Optimaal Klantcontact door slim gebruik van uw ICT omgeving’, met 6 lessen voor de best passende aanpak voor uw organisatie.

tag icon

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Zetacom

Zetacom helpt als system integrator om de samenwerking, bereikbaarheid en werkprocessen van organisaties te verbeteren: in het mkb, de groot zakelijke markt en in het bijzonder de gezondheidszorg. De focus ligt daarbij op het gebruiksgemak van oplossingen voor eindgebruikers en het rendement voor de organisatie.

Profiel Zetacom ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.