Soft skills zijn ondergewaardeerd

Klanttevredenheid afhankelijk van soft skills

Klanttevredenheid afhankelijk van soft skills

Een super developer is niet altijd het uithangbord voor je organisatie. Wellicht ken je ze wel, die geweldige programmeurs die helaas alleen met code uit de voeten kunnen. Het gevolg is regelmatig dat de samenwerking wordt beëindigd. Dat is niet goed voor de consultant, maar ook niet voor je bedrijf. Natuurlijk is technische kennis onontbeerlijk op een technische functie, maar kunnen samenwerken is net zo belangrijk. Wil je tevreden klanten, dan zullen je consultants ook handig met mensen moeten zijn.

Meer dan een uithangbord van je bedrijf

Het blijkt keer op keer dat de soft skills in grote mate bijdragen aan de klantbeleving en de klanttevredenheid. Of je mensen werken in een B2B-omgeving of in een B2C-omgeving, de klantervaring wordt bepaald door wat je kunt en hoe je je gedraagt. Je experts zijn daarom niet alleen de weerspiegeling van de technische kennis expertise van de organisatie, daarnaast zijn ze ook:

  • Je ogen en oren voor nieuwe kansen
  • Het uithangbord voor klanten
  • Degenen die een blijvende indruk achterlaten

Effectief kunnen communiceren is dus van groot belang voor klanttevredenheid en een duurzame relatie. Daarom is het een goed idee om in kaart te brengen welke soft skills jouw klanten belangrijk vinden.  

Een mentor betaalt zich uit

Consultants krijgen over het algemeen één soort training voordat ze bij de klant beginnen. Ze kennen alle ins en outs van de techniek waarmee ze aan de slag gaan. Soms krijgen ze van de sales nog een paar sociale handigheidjes mee voor als ze op gesprek gaan, maar daar blijft het bij. Terwijl het werk dan pas echt begint. Een mentor die de vinger aan de pols houdt en bijstuurt waar nodig is helemaal geen gek idee. Dankzij diens hulp groeit een technisch wonder uit tot een gewaardeerde collega. De klant is tevreden en dat betaalt zich uit in vertrouwen en nieuwe opdrachten

Soft skills management loont

Het is goedkoper om een goede klant te behouden dan een nieuwe te vinden. Toch spenderen veel bedrijven veel geld om nieuwe klanten te vinden. Dat is zonde want met de juiste professional services automation en skills management is er veel meer uit het je personeel te halen. Zorg voor een tevreden klant en meer opdrachten en lees de whitepaper The Importance of Soft Skills Development.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Oracle NetSuite

Oracle NetSuite levert bedrijven overal ter wereld uniforme systemen in de cloud die ongeëvenaarde mogelijkheden bieden om hun bedrijfsactiviteiten aan te sturen.

Profiel Oracle NetSuite ›
 
 

Download artikel

Soft skills zijn ondergewaardeerd

Door dit kennisdocument te downloaden, geeft u toestemming dat uw contactgegevens gedeeld worden met Oracle NetSuite en dat er contact met u kan worden opgenomen over producten en services die gerelateerd zijn aan dit kennisdocument.

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.