Tien succesvolle tips bij het kopen van een organisatie

Wilt u een bedrijf kopen?

Wilt u een bedrijf kopen?

Overweegt u om een bedrijf te kopen? Dan is deze whitepaper relevant voor u. In deze whitepaper worden tien relevante tips besproken die in de praktijk als belangrijke succesfactoren naar voren zijn gekomen.

Hieronder worden een aantal tips kort omschreven:

 1. Geef snel duidelijkheid met een indicatief bod.
  Handel doordacht, maar geef al vroeg in het stadium een prijsindicatie. Dit om aan te tonen dat u serieus bent over de transactie en om de tegenpartij vertrouwen te geven.
   
 2. Ga uit van een schuldvrij ondernemingswaarde
  Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is om te bieden op basis van een schuldvrije ondernemingwaarde. Zeker in het eerste stadium van het proces, indien er een bod wordt uitgebracht op basis van beperkte informatie. In de whitepaper wordt er dieper ingegaan op dit gedeelte.
   
 3. Houd rekening met emoties van de verkoper
  Zie de onderneming die u wilt kopen als het levenswerk van de verkoper. Uiteraard heeft u als verkoper het recht om alle zaken te controleren. Maar u dient zich te realiseren dat kritiek op de organisatie bij de verkoper ongewenste emoties kan oproepen.
   
 4. Leg de hoofdlijnen tussentijds vast, maar houd het simpel
  Leg de hoofdlijnen van de overeenstemming vast in een intentieverklaring, voordat het boekenonderzoek wordt gestart. Maak een intentieverklaring echter niet te uitgebreid, want dat beperkt uw onderhandelingsmogelijkheden als gevolg van het onderzoek.
   
 5. Stel prioriteiten tijdens het boekenonderzoek
  Het boekenonderzoek (‘due diligence’) geeft u een goed inzicht in hetgeen u wilt kopen. Stel echter prioriteiten en trap niet in de val om uw adviseurs alles te laten onderzoeken.

Download de whitepaper
Download deze whitepaper en bekijk de uitgebreide versie van alle 10 de tips. Bekijk ook het stappenplan voor het kopen van een onderneming.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Lingedael Groep B.V.

Lingedael Corporate Finance is gespecialiseerd in het arrangeren van de aan- en verkoop van ondernemingen (o.a. management buy-outs) en bedrijfsfinancieringen.

Profiel Lingedael Groep B.V. ›
 
 

Download artikel

Tien succesvolle tips bij het kopen van een organisatie

Aantal FTE*:

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.