Virtuele werkplekken uit de cloud: zo pak je het aan

Windows Virtual Desktop uitgelicht

Virtuele werkplekken uit de cloud: zo pak je het aan

Bedrijven die draaiden op on-premise systemen zaten het afgelopen jaar met de handen in het haar. Thuiswerken werd de standaard, maar het bedrijf en de systemen waren allesbehalve klaar voor deze ingrijpende verandering. Er werden in rap tempo samenwerkingsplatforms zoals Microsoft Teams, Slack en Google Workspace uitgerold zodat collega’s met elkaar konden samenwerken en documenten delen. Maar voor veel bedrijven is dit niet voldoende om thuiswerken goed te faciliteren. Bepaalde softwareapplicaties werken alleen maar op de computer op kantoor; collega’s moesten daarom toch een dag naar kantoor om bijvoorbeeld alle inkoopfacturen in te voeren in het boekhoudpakket. Is er dan echt geen manier om iedereen thuis te laten werken?

De volgende stap in virtualisatie: desktops uit de cloud

Het aanbieden van werkplekken op afstand is helemaal niet nieuw. Al jaren maken bedrijven gebruik van virtualisatie (VDI) om collega’s op locatie een virtuele werkplek aan te bieden. Maar deze virtuele desktops hebben een complex migratietraject, arbeidsintensief beheer en een niet altijd zo geweldige gebruikerservaring. Gelukkig is er nu een cloud-based alternatief dat virtualisatie een stuk eenvoudiger, goedkoper en efficiënter maakt: Windows Virtual Desktop (WVD). Met deze dienst geeft je iedereen een virtuele werkplek in de cloud, gebaseerd op Windows 10. Lekker herkenbaar dus!

De ins en outs van Windows Virtual Desktop

In deze whitepaper kom je alles te weten over deze Platform-as-a-Service dienst van Microsoft. Volgende vragen worden beantwoord:

  • Welke problemen lost WVD op?
  • Hoe stap je over op WVD?
  • Hoe maak je het beheer van WVD tot een succes?
  • Welke verschillende (technische) oplossingen zijn mogelijk?

Is de tijd rijp voor WVD?

Moeten collega’s nog steeds af en toe naar kantoor omdat bepaalde applicaties niet in de cloud staan? Wil jij meer weten over het aanbieden van virtuele werkplekken, zonder grote investeringen en complex beheer? Download dan snel deze whitepaper, ontdek de mogelijkheden en ga aan de slag met 100% locatieonafhankelijk werken!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Login Consultants

Login Consultants is een ambitieuze organisatie die (middelgrote) grote, nationale en internationale organisaties innovatieve digitale werkplekoplossingen biedt. Met een team van gepassioneerde, gespecialiseerde, ambitieuze en vooral fijne collega’s werken we dagelijks hard om aan onze klanten de beste service te leveren.

Profiel Login Consultants ›
 
 

Downloaden: Virtuele werkplekken uit de cloud: zo pak je het aan

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.