Wil je een social intranet?

Lees dan zeker deze 12 tips!

Lees dan zeker deze 12 tips!

Office 365 is voor veel mensen nog steeds synoniem voor Word, Excel en PowerPoint. Maar wist je dat je met de applicaties in Office 365 en SharePoint ook een digitale werkplek kan inrichten voor jouw collega’s? Zo’n social intranet zorgt ervoor dat iedereen makkelijker samenwerkt, altijd en overal snel toegang heeft tot applicaties en bovendien zorgt een social intranet voor een veilige manier van informatie delen en bewaren. Denk je ook dat jouw onderneming hier baat bij heeft? Dan geven de 12 tips uit deze whitepaper jou een vliegende start.

1.Niet teveel nadenken over technologie

De technologie is overal te koop, het gaat met name om het ondersteunen van collega’s in hun werkzaamheden. Denk dus niet vanuit de technologie, maar start met onderzoeken wat collega’s precies nodig hebben. Een social intranet is geen statisch programma, het moet meegroeien met de behoeften en wensen van gebruikers.

2.Niks mis met een standaard social intranet

Ga je aan de slag met een social intranet op basis van Office 365, dan verandert er elke dag wat. Het is geen statisch product, maar wordt continu geüpdatet. Voeg je hier tonnen maatwerk aan toe? Dan is niet de vraag of bepaalde onderdelen blijven werken, maar wanneer bepaalde gedeeltes niet meer functioneren. De standaard tooling in Office 365 is vaak uitgebreid genoeg voor het merendeel van onze werkzaamheden, waarom houden we het dan niet gewoon eenvoudig?

3.We willen het allemaal, en graag nu!

Nog te vaak gaan organisaties live met nieuwe technologie, die onmiddellijk voorzien is van álle toeters en bellen. Resultaat? Mensen worden overweldigd door de mogelijkheden en toepassingen en zien door de bomen het bos niet meer. Het is veel beter om te starten met een beperkt aantal functionaliteiten en herkenbare applicaties. Zijn mensen vertrouwd met de nieuwe digitale werkplek, dan kan je gefaseerd nieuwe elementen toevoegen.

Meer weten? Download dan snel deze 12 handige tips en zet net zoals Arcadis, Feenstra en Hero Benelux de stap richting een social intranet.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Debble

Wij zorgen voor de technologie zodat jij je kunt focussen op het belangrijkste van alles; je business. Wij leveren geïntegreerde communicatie en samenwerkings oplossingen in Office 365 en SharePoint. Hiermee stellen wij medewerkers in staat meer te bereiken in minder tijd zodat ze kunnen excelleren in hun werk. We doen dat door duidelijkheid te brengen in de steeds veranderende Microsoft toolset.

Profiel Debble ›
 
 

Download artikel

Wil je een social intranet?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.